Căsătoriile tinerilor din Generația Z durează mai mult. Explicațiile experților

  • Căsătoriile tinerilor din Generația Z durează mai mult, spun experții.
  • 12.000 de tineri sub 24 de ani au spus „DA” în 2022.
  • Tinerii sunt mai interesați de starea emoţională a partenerului.

Cine se căsătorește devreme, rămâne împreună până la adânci bătrâneți. Experții în relații spun că odată ce s-au căsătorit, tinerii din Generația Z sunt de nedespărțit.

Peste 12.000 de tineri sub 24 de ani din România au spus „DA”, anul trecut, arată datele INS. Cu 30% mai mulți decât la începutul pandemiei. Chiar dacă n-au prea multă experiență în cuplu, tinerii din Generația Z sunt mai interesați de starea de bine emoţională, comunicarea cu partenerul și dezvoltarea persoană. Acesta este motivul pentru care și căsătoriile ar putea dura mai mult decât ale celorlalte generații, spune un expert al aplicației de dating Tinder.

30% dintre cuplurile din România dorm separat, spune psihologul Radu Leca. În acest fel cei doi se îndepărtează, iar relația se răcește. Însă uneori, mai multe paturi în casă, înseamnă o căsnicie mai fericită.

Un studiu făcut de Sleep Foundation arată că peste jumătate dintre adulții din Statele Unite, care dorm separat spun că s-au odihnit mai bine și au dormit cu aproape 40 de minute mai mult în fiecare noapte. În multe cazuri obiceiul e obligatoriu pentru fericirea în cuplu.

Citește și:

The post Căsătoriile tinerilor din Generația Z durează mai mult. Explicațiile experților appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Tohaneanu Andrei

Previous post Emilian Mihailov: Într-o țară democratică, oamenii ies în stradă și politicienii mai renunță la ambițiile lor
Next post 1 din 10 britanici se plânge că nu are „prieteni adevărați”, în viața reală. De vină sunt rețelele sociale