Casa Albă: Navele de război americane care tranzitează strâmtoarea Taiwan sunt în concordanță cu politica americană

  • Traversarea a două nave de război americane duminică prin apele internaţionale din strâmtoarea Taiwan este ,,foarte coerentă” cu politica americană ,,o singură Chină” , a declarat un oficial de la Casa Albă.
  • Trecerea celor două nave este ,,în concordanţă cu politica noastră privind o singură China, foarte coerentă cu dorinţa noastră de a ne asigura că putem continua să lucrăm pentru un Indo-Pacific liber şi deschis„, a spus el.
  • Statele Unite nu au relaţii diplomatice formale cu Taiwan, dar sunt obligate prin lege să ofere insulei mijloacele de a se apăra.

Traversarea a două nave de război americane duminică prin apele internaţionale din strâmtoarea Taiwan este ,,foarte coerentă” cu politica americană ,,o singură Chină” şi în căutarea unui Indo-Pacific liber şi deschis, a declarat un oficial de la Casa Albă.

,,Acest lucru a fost planificat cu mult timp în urmă” , a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, la CNN, despre prima navigare a strâmtorii de către navele de război americane de când preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwanul la începutul acestei luni, ceea ce a înfuriat China, scrie Reuters.

Trecerea celor două nave este ,,în concordanţă cu politica noastră privind o singură China, foarte coerentă cu dorinţa noastră de a ne asigura că putem continua să lucrăm pentru un Indo-Pacific liber şi deschis„, a spus el.

China revendică Taiwanul drept teritoriu propriu împotriva obiecţiilor guvernului ales democratic din Taipei. Din cauza vizitei neanunţate de ​​la începutul lunii august a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, Beijingul a lansat exerciţii militare în apropierea insulei drept represalii.

Statele Unite nu au relaţii diplomatice formale cu Taiwan, dar sunt obligate prin lege să ofere insulei mijloacele de a se apăra. China nu a exclus niciodată folosirea forţei pentru a aduce Taiwanul sub controlul său.

The post Casa Albă: Navele de război americane care tranzitează strâmtoarea Taiwan sunt în concordanță cu politica americană appeared first on Aleph News.

Previous post Care este cel mai bine păstrat secret de pe Pământ, potrivit inteligenței artificiale. Imaginile au devenit virale pe internet
Next post Surori gemene, căsătorite cu gemeni identici. Trăiesc împreună