Casa Albă critică interzicerea reprezentărilor drag queens în Tennessee, calificând-o drept „ridicolă” și „periculoasă”

  • Casa Albă a criticat un text de lege tocmai semnat de guvernatorul republican din Tennessee, care va limita în mare măsură spectacolele de drag queen în locurile publice.
  • Tennessee este primul stat american care a legiferat împotriva reprezentărilor drag queen-urilor.
  • Spectacolele de drag queen sunt unul dintre cele mai recente câmpuri de luptă din ceea ce este cunoscut în Statele Unite ca „războaie culturale” .

„Ridicol” și „periculos”: Casa Albă a criticat vineri, 3 martie, un text de lege tocmai semnat de guvernatorul republican din Tennessee, care va limita în mare măsură spectacolele de drag queen în locurile publice, informează Le Figaro 

„Acest tip de decizii ridicole nu sunt doar inutile, ci sunt periculoase” , mai ales „într-un moment în care americanii LGBT+ se confruntă cu un risc mai mare de violență, probleme de sănătate mintală” , a denunțat Karine Jean-Pierre, purtătorul de cuvânt al președintelui Joe Biden.

Tennessee este primul stat american care a legiferat împotriva reprezentărilor drag queen-urilor în numele, potrivit autorităților locale, protecției copiilor împotriva emisiunilor considerate prea sexualizate. I s-ar putea alătura și alții. Texas, Kansas sau chiar Arizona: în peste o duzină de state, aleșii au propus texte similare.

„Războaiele culturale”

Spectacolele de drag queen sunt unul dintre cele mai recente câmpuri de luptă din ceea ce este cunoscut în Statele Unite ca „războaie culturale” . Acestea sunt dezbateri alimentate de aleșii conservatori și de dreapta religioasă, care se învârt în esență în jurul genului, sexualității și identității. Opoziția față de „drag shows” ia uneori o întorsătură violentă. În 2022, organizația pentru drepturile LGBT+ GLAAD a înregistrat 141 de proteste sau amenințări împotriva spectacolelor de drag queens.

The post Casa Albă critică interzicerea reprezentărilor drag queens în Tennessee, calificând-o drept „ridicolă” și „periculoasă” appeared first on Aleph News.

Previous post Apărarea ucraineană din Bahmut, „sub presiune severă”. Rușii susțin că orașul va cădea în curând
Next post Metsola călătorește la Kiev și consolidează sprijinul UE pentru Ucraina: „Vom merge până la capăt cu tine”