Câciu: „Sistemul de pensii nu este în pericol, nu va colapsa”

  • Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, i-a asigurat pe români că sistemul de pensii din România nu este în pericol de a se prăbuşi.
  • El a explicat mecanismele care stau la baza asigurărilor sociale şi a modului în care sunt gestionaţi banii vârstnicilor, arătând că sistemul de pensii din ţara noastră este corect construit.
  •  Zvonul că s-ar putea prăbuşi este doar un mit.

Sistemul de pensii din România nu se apropie de colaps şi nu este în pericol, a declarat joi ministrul Finanţelor Adrian Câciu.

Ministrul a spus că sistemul este construit corect şi nu va colapsa dacă vor fi plătite toate contribuţiile în mod corect, amintind de cele 1,5 milioane de persoane care lucrează în moduri permise de Codul Fiscal dar care nu plătesc contribuţii.

Dreptul la pensie este una, finanţarea este alta. Unii politicieni au spus că acest sistem va colapsa. Dacă suntem corecţi în societate şi plătim toţi contribuţii nu are cum să colapseze”.

Politicieni şi analişti economci au atras atenţia în repetate rânduri asupra situaţiei sistemului de pensii, care ar avea de suferit din cauza numărului mare de pensionari şi a reducerii numărului de angajaţi din economie.

Câciu a vorbit şi de impozitateea pensiilor speciale, spunând că o analiză este în curs. „Analiza din cadrul Ministerului de Finanţe este în derulare. Sunt o serie de simulări care au loc, sunt o serie de date care se strâng”, a spus ministrul.

The post Câciu: „Sistemul de pensii nu este în pericol, nu va colapsa” appeared first on Aleph News.

Previous post Harry Styles: O universitate din Texas va oferi un curs despre activitatea starului One Direction devenit icon cultural
Next post Ion Cristoiu: În loc să pună capăt cheltuielilor nesăbuite cu întreţinerea unui stat de lux, Klaus Iohannis creşte taxele şi impozitele