Boris Johnson îi va lăsa viitorului premier „deciziile bugetare majore”

Boris JohnsonBoris Johnson

  • Johnson a dat asigurări că îi va lăsa succesorului său „deciziile bugetare majore”.
  • Conform AFP, Boris Johnson a subliniat că, până la plecarea sa, nu va încerca să aplice noi politici sau schimbări de direcţie majore.
  • Succesorul lui Johnson va moşteni dosare economice dificile.

Boris Johnson a dat de înțeles joi că îi va lăsa succesorului său „deciziile bugetare majore”, potrivit unui proces-verbal al primei ședințe de cabinet, la câteva ore după anunţul demisiei sale.

Potrivit Bloomberg, El a precizat că guvernul nu va căuta să implementeze noi politici sau să facă schimbări majore de direcție, ci se va concentra mai degrabă pe realizarea agendei pentru care guvernul a fost ales„, a precizat biroul lui Johnson.

De asemenea, el a spus că deciziile fiscale majore ar trebui să fie lăsate pentru următorul prim-ministru„.

De la inflaţia ajunsă la niveluri record şi ajutoarele pentru costul vieţii şi până la riscurile de recesiune şi consecinţele nesfârşite ale Brexit-ului, succesorul lui Johnson va moşteni dosare economice dificile.

El va trebui să facă faţă tuturor apelurilor provenite din propria tabără conservatoare de a reduce taxele atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice, în contextul unei creşteri recente a taxelor pentru finanţarea asigurărilor sociale şi al majorării impozitelor pentru companii prevăzută pentru anul viitor.

The post Boris Johnson îi va lăsa viitorului premier „deciziile bugetare majore” appeared first on Aleph News.

Previous post Meta se „scufundă” în căutarea unui nou cadru transatlantic. Facebook şi Instagram, în pericol să fie închise în Europa
Next post Războiul din Ucraina generează business pentru România