Biograful lui Elon Musk susține că miliardarul „nu este empatic” și „nu îi pasă” de restul: „Aceste calități nu sunt neapărat rele pentru liderii de afaceri”

  • Elon Musk este un „nesimțit”, a declarat biograful său Walter Isaacson pentru Quartz.
  • El a făcut comparații între stilul de conducere „hardcore” al lui Musk, Bill Gates și Jeff Bezos.
  • Scriitorul a sugerat că acest lucru nu este întotdeauna un lucru rău, deoarece înseamnă că pot fi duri și pot concedia oameni.

Elon Musk este un „nesimțit” pentru că „nu este empatic” și „nu îi pasă”, susține biografului său Walter Isaacson. Scriitorul, a cărui carte a fost publicată săptămâna aceasta, părea să sugereze că aceste calități nu sunt neapărat rele pentru liderii de afaceri.

Isaacson a declarat pentru Quartz că directorii „grijulii și emotivi” ar putea ține în loc o companie, deoarece „nu vor concedia oameni, nu vor fi duri, nu vor fi aspri”. Autorul l-a comparat pe Musk cu Bill Gates și Jeff Bezos și a spus că și aceștia au avut o abordare „dură” în conducerea Microsoft și Amazon.

Gates a recunoscut că a fost „prea intens” și a avut o „viziune îngustă” asupra stilurilor de lucru în primele zile ale Microsoft. Într-un interviu cu un chatbot de inteligență artificială alături de premierul britanic Rishi Sunak, în februarie, miliardarul a spus că „nu credea în weekend-uri” sau în luarea unei vacanțe pe atunci.

„Nu admir neapărat acest lucru, dar face parte integrantă din ceea ce au reușit să facă, și asta pentru că au avut în vedere succesul întreprinderii, spre deosebire de amabilitatea și dulceața față de oamenii din fața lor”, a declarat Isaacson pentru Quartz.

El și-a dublat lectura despre proprietarul X într-un interviu acordat săptămâna aceasta Financial Times, spunând că preluarea Twitter de către Musk a fost „o nebunie”.

Citește și:

The post Biograful lui Elon Musk susține că miliardarul „nu este empatic” și „nu îi pasă” de restul: „Aceste calități nu sunt neapărat rele pentru liderii de afaceri” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Diana Nechita

Previous post Pierde România lupta cu drogurile? Mihaela Popa: „Agenția Națională AntiDrog trebuie total reorganizată. Așa cum este organizată acum, nu a dat rezultate”
Next post Bilanțul ONU în urma inundațiilor din Libia: cel puțin 11.470 de decese și peste 10.000 de persoane dispărute