Bilanțul ciclonului Gabrielle din Noua Zeelandă a ajuns la 11 morți. Mii de persoane sunt încă dispărute

  • Lanțurile de aprovizionare au fost întrerupte, ceea ce a cauzat probleme în ceea ce privește transportul de bunuri.
  • Autoritățile pentru situații de urgență și armata au transportat cu elicopterul provizii critice către comunitățile blocate de la ciclon.
  • Poliția a trimis 100 de ofițeri suplimentari în Hawke’s Bay și în localitatea învecinată Tairawhiti, inclusiv în zonele izolate, pe fondul rapoartelor de jafuri.

Bilanțul victimelor ciclonului Gabrielle din Noua Zeelandă a crescut duminică la 11 morți, în timp ce mii de persoane au rămas dispărute la o săptămână după ce furtuna a lovit Insula de Nord a țării. Ciclonul a lovit cea mai nordică regiune a insulei pe 12 februarie și a urmărit coasta de est, provocând distrugeri pe scară largă. Primul ministru Chris Hipkins a numit Gabrielle cel mai mare dezastru natural din Noua Zeelandă din acest secol.

Duminică, poliția a anunțat că alte două persoane au murit în Hawke’s Bay, zonă grav afectată, în circumstanțe legate de ciclon. Este posibil să mai existe și alte victime, a declarat Hipkins reporterilor, precizând că s-a stabilit că 3.216 persoane sunt în regulă, în timp ce poliția încearcă să stabilească starea altor peste 3.000 de persoane.

Viețile au fost date peste cap” de dezastru, iar recuperarea este un munte abrupt care ne așteaptă”, a spus el, subliniind că telecomunicațiile au fost întrerupte, că există penurie de apă proaspătă și că drumurile avariate încă restricționează accesul în unele zone.

Lanțurile de aprovizionare au fost întrerupte, ceea ce a cauzat probleme în ceea ce privește transportul de bunuri, multe culturi au fost distruse, iar 28.000 de locuințe au rămas fără energie electrică, a spus el.
Adevărata amploare a devastării și a pierderilor devine mai clară cu fiecare zi care trece”, a declarat premierul.

O echipă din Fiji va pleca în Noua Zeelandă în următoarele zile pentru a ajuta la recuperare, una dintre cele 12 oferte de ajutor internațional primite până în prezent, a declarat Hipkins. Douăzeci și șapte de lucrători de urgență din Australia participă la eforturile de ajutorare.

Eforturile de recuperare au continuat duminică, echipele Consiliului Auckland efectuând evaluări rapide ale clădirilor afectate în zonele de coastă din Muriwai și Piha, la aproximativ 60 km vest de cel mai mare oraș al națiunii, Auckland. Autoritățile pentru situații de urgență și armata au transportat cu elicopterul provizii critice către comunitățile blocate de la ciclon, care a distrus ferme, poduri și animale și a inundat casele.

Poliția a trimis 100 de ofițeri suplimentari în Hawke’s Bay și în localitatea învecinată Tairawhiti, inclusiv în zonele izolate, pe fondul rapoartelor de jafuri. Poliția lucrează pentru a menține legea și ordinea”, a declarat Hipkins.

The post Bilanțul ciclonului Gabrielle din Noua Zeelandă a ajuns la 11 morți. Mii de persoane sunt încă dispărute appeared first on Aleph News.

Previous post SUA afirmă că Rusia a comis crime împotriva umanității
Next post 15 persoane, inclusiv civili, ucise într-un atac israelian asupra unei clădiri rezidenţiale din Damasc