Biden în Ucraina. Președintele face o vizită surpriză la Kiev înainte de aniversarea războiului

  • Vizita de mare risc, într-o capitală ucraineană care a fost amenințată cu atacuri cu rachete, semnalează angajamentul continuu al Statelor Unite.
  • Zelenski a postat o fotografie pe contul său oficial de Telegram în care dă mâna cu președintele american.
  • Faptul că președintele SUA se întâlnește cu liderul Ucrainei în inima capitalei, în mijlocul unui conflict de proporții, este semnificativ și simbolic.

Președintele Joe Biden a efectuat luni o vizită neanunțată la Kiev, înaintea unei călătorii planificate în Polonia, cu câteva zile înainte de împlinirea unui an de la începutul invaziei rusești.

Vizita de mare risc, într-o capitală ucraineană care a fost amenințată cu atacuri cu rachete, semnalează angajamentul continuu al Statelor Unite, cel mai mare susținător financiar și militar al efortului Ucrainei de a respinge invadatorii ruși de pe teritoriul său.

Președintele ucrainean Zelenski a postat o fotografie pe contul său oficial de Telegram în care dă mâna cu președintele american.

Joseph Biden, bine ați venit la Kiev! Vizita dumneavoastră este un semn extrem de important de susținere pentru toți ucrainenii”, spune el. Faptul că președintele SUA se întâlnește cu liderul Ucrainei în inima capitalei, în mijlocul unui conflict de proporții, este semnificativ și simbolic.

La aproape un an de la invazia la scară largă, acesta transmite un mesaj clar Moscovei – că America și Occidentul nu se vor sfii să sprijine Ucraina. Vizita surpriză a avut loc în timp ce acesta s-a deplasat în Polonia vecină pentru a se întâlni cu președintele Andrzej Duda.

În cursul zilei de astăzi au existat speculații cu privire la sosirea unui oaspete important în capitala ucraineană, despre care politicianul ucrainean Lesia Vasylenko a confirmat că este vorba despre Biden.

Într-o declarație publicată ieri, Casa Albă a spus că cei doi se vor mobiliza pentru a obține sprijin în Ucraina.

Aceasta a spus: Președintele va face remarci înainte de aniversarea unui an de la invazia brutală și neprovocată a Rusiei în Ucraina. Abordând modul în care Statele Unite au mobilizat lumea pentru a sprijini poporul ucrainean în timp ce își apără libertatea și democrația și cum vom continua să fim alături de poporul ucrainean atâta timp cât va fi nevoie”.

The post Biden în Ucraina. Președintele face o vizită surpriză la Kiev înainte de aniversarea războiului appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 362 zile de invazie. Kiev: Pierderile rusești în Donețk sunt extrem de semnificative
Next post „China este amenințarea existențială în secolul XXI”, afirmă fostul consilier pentru securitate națională al SUA, John Bolton