Bicicliștii din UK ar putea fi obligați să aibă plăcuțe de înmatriculare și asigurare, conform modificărilor Codului Rutier

  • Bicicliștii din Marea Britanie vor fi obligați să respecte o limită de viteză în cadrul unei revoluții în materie de siguranță.
  • De asemenea, se spune că o analiză a Whitehall ar sugera limite de viteză pentru bicicliști, precum și puncte de penalizare și amenzi pentru permisul de conducere.
  • În ultimii ani a crescut numărul persoanelor care folosesc bicicleta pentru a se deplasa și se înțelege că guvernul dorește să implementeze orice reguli noi în special în zonele cu 20 de mile pe oră.

Bicicliştilor din Regatul Unit al Marii Britanii li se vor putea impune limite de viteză şi ar putea avea nevoie de plăcuţe de înmatriculare, potrivit Sky News.

Bicicliştii ar putea avea limite de viteză de 20 de mile (32 de km) pe oră şi ar putea avea nevoie de plăcuţe de înmatriculare, după ce secretarul de stat pentru transporturi, Grant Shapps, a anunţat o modificare a legislaţiei rutiere.

La mai puţin de două săptămâni după ce a promis că va crea o lege privind accidentele mortale din cauza mersului periculos cu bicicleta, care va trata bicicliştii vinovaţi la fel ca pe cei care conduc maşini, Shapps a declarat că doreşte să oprească anumite comportamente pe şosele.

„Radarul, cu ochii pe tine” 

El a declarat pentru Daily Mail: „Undeva unde bicicliştii nu încalcă de fapt legea este atunci când depăşesc viteza, iar acest lucru nu poate fi corect, aşa că propun în mod categoric extinderea restricţiilor privind limita de viteză pentru biciclişti. În special acolo unde există limite de 20 de mile pe oră pe un număr tot mai mare de drumuri, bicicliştii le pot depăşi cu uşurinţă, aşa că vreau ca limitele de viteză să se aplice şi bicicliştilor. Evident, acest lucru duce la întrebarea:

«Ei bine, cum veţi recunoaşte un biciclist? Ai nevoie de plăcuţe de înmatriculare şi de asigurare? Şi astfel de lucruri»” , a declarat el pentru ziar.

Shapps a spus că propune o revizuire a modului de urmărire a bicicliştilor care încalcă legea.

Codul rutier şi limitele de viteză din Legea privind traficul rutier se aplică doar autovehiculelor şi şoferilor acestora. Deşi autorităţile locale pot impune limite de viteză pentru biciclişti, acest lucru a fost făcut foarte rar.

The post Bicicliștii din UK ar putea fi obligați să aibă plăcuțe de înmatriculare și asigurare, conform modificărilor Codului Rutier appeared first on Aleph News.

Previous post Rusia afirmă că „nu are nevoie” să folosească arme nucleare în Ucraina
Next post Românii, fumători înfocați de țigări tradiționale, sunt greu convinși de țigările electronice