Baschetbalista Brittney Griner găsită vinovată de introducerea de droguri ilegale în Rusia

Brittney GrinerBrittney Griner

  • O instanţă rusă a găsit-o joi pe vedeta americană de baschet Brittney Griner vinovată de introducerea deliberată în Rusia a cartuşelor de vape care conţineau ulei de haşiş.
  • Condamnarea ei, care va avea loc mai târziu în cursul zilei de joi, ar putea deschide calea pentru un schimb de prizonieri de profil înalt între Rusia şi Statele Unite, care ar include-o pe atleta în vârstă de 31 de ani şi un rus încarcerat care a fost cândva un prolific traficant de arme, scrie Reuters.
  • Baschetbalista Brittney Griner pledase în faţa unui judecător rus pentru a nu-i „curma viaţa” cu o pedeapsă severă de închisoare pentru că a adus în ţară cartuşe de vape care conţineau ulei de haşiş.

O instanţă rusă a găsit-o joi pe vedeta americană de baschet Brittney Griner vinovată de introducerea deliberată în Rusia a cartuşelor de vape care conţineau ulei de haşiş.

Condamnarea ei, care va avea loc mai târziu în cursul zilei de joi, ar putea deschide calea pentru un schimb de prizonieri de profil înalt între Rusia şi Statele Unite, care ar include-o pe atleta în vârstă de 31 de ani şi un rus încarcerat care a fost cândva un prolific traficant de arme, scrie Reuters.

Baschetbalista Brittney Griner pledase în faţa unui judecător rus pentru a nu-i „curma viaţa” cu o pedeapsă severă de închisoare pentru că a adus în ţară cartuşe de vape care conţineau ulei de haşiş.

Procurorul rus a cerut ca Griner, de două ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice şi vedetă a Asociaţiei Naţionale de Baschet Feminin (WNBA), să fie condamnată la 9 ani şi jumătate de închisoare dacă va fi găsită vinovată de introducerea de droguri ilegale în Rusia.

Griner a fost reţinută pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova la 17 februarie, având în bagaje cartuşe de vape care conţineau ulei de haşiş. Ea a pledat vinovată, dar a declarat că nu a avut intenţia de a aduce o substanţă interzisă în Rusia şi nici de a face rău cuiva.

Cazul a aruncat-o pe atleta texană în vârstă de 31 de ani în vârtejul geopolitic declanşat de faptul că preşedintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie.

În condiţiile în care relaţiile dintre SUA şi Rusia sunt cele mai tensionate de la criza rachetelor din Cuba din 1962, preşedintele american Joe Biden este presat să intervină în favoarea americanilor reţinuţi în Rusia.

Canabisul este ilegal în Rusia, atât în scopuri medicinale, cât şi recreative.

Avocaţii lui Griner au declarat că aceasta ar trebui să fie achitată, dar că, dacă instanţa va considera necesar să o pedepsească, ar trebui să fie tratată cu indulgenţă.

În sprint există Usain Bolt, în Formula 1 Michael Schumacher, iar în baschetul feminin există Brittney Griner”, a declarat în faţa instanţei avocata Maria Blagovolina, parteneră la firma de avocatură Rybalkin Gortsunyan Dyakin and Partners.

Alexander Boikov, celălalt avocat al acesteia, a declarat că unele dintre dosare au fost întocmite cu încălcarea legii.

Statele Unite au declarat că Griner a fost reţinută pe nedrept şi s-au oferit să schimbe prizonieri ruşi cu cetăţeni americani, inclusiv Griner şi fostul puşcaş marin Paul Whelan.

O sursă familiarizată cu situaţia, citată de Reuters, a declarat că Washingtonul a fost dispus să îl schimbe pe traficantul de arme condamnat Viktor Bout, a cărui viaţă a contribuit la inspirarea filmului hollywoodian Lord of War” din 2005, cu Nicholas Cage în rolul principal.

Oficialii ruşi au declarat că nu s-a ajuns la o înţelegere. Aceştia susţin că Griner – cunoscută sub numele de BG” de către fanii baschetului – a încălcat legile şi ar trebui să fie judecată în consecinţă.

Lui Griner îi fusese prescrisă marijuana medicală în Statele Unite pentru a ameliora durerile provocate de leziuni cronice, o metodă de tratament care este frecventă în rândul sportivilor de elită, deoarece are mai puţine efecte secundare decât unele analgezice.

The post Baschetbalista Brittney Griner găsită vinovată de introducerea de droguri ilegale în Rusia appeared first on Aleph News.

Previous post Energie nucleară vs. energie regenerabilă. Care este cea mai bună soluție pentru criza climatică
Next post Reîncălzirea orezului ar putea să te îmbolnăvească dacă nu faci acest lucru