Armata ucraineană anunță primul succes al ofensivei la Bahmut

  • Armata ucraineană salută luni ,,primul succes” al ofensivei sale la Bahmut, în estul Donbasului.
  • Kievul este așteptat să lanseze în curând o contraofensivă majoră pentru a încerca să recucerească teritoriile ocupate de Rusia.
  • Moscova, care și-a lansat invazia la scară largă a Ucrainei în urmă cu aproape 15 luni, vede Bahmut ca pe o treaptă pentru a ataca alte orașe ucrainene.

Luni, armata ucraineană a salutat recentele progrese în jurul orașului Bahmut ca fiind primul său contraatac de succes în lupta împotriva forțelor ruse care luptă pentru controlul orașului din estul țării, scrie Reuters.

Dar Kievul a mai spus că situația din Bahmut este dificilă. Aceasta a avertizat că Moscova nu și-a schimbat obiectivul de a captura orașul și a trimis trupe de asalt la periferia Bahmutului.

Armata ucraineană a declarat săptămâna trecută că a început să împingă forțele rusești înapoi în Bahmut și în jurul acestuia, după luni de lupte grele, iar Moscova a recunoscut că forțele sale s-au retras la nord de oraș.

,,Înaintarea trupelor noastre în zona Bahmut este primul succes al ofensivei” în vederea apărării acestui oraş pe care Rusia încearcă să-l cucerească din vară, anunţă comandantul Forţelor Terestre ucrainene, Oleksandr Sîrski, citat de Ministerul ucrainean al Apărării.

,,Ultimele zile au arătat că putem avansa și distruge inamicul chiar și în astfel de condiții extrem de dificile” , a spus el. ,,Luptăm cu mai puține resurse decât inamicul. În același timp, suntem capabili să îi distrugem planurile” .

Se așteaptă ca Kievul să lanseze în curând o contraofensivă majoră pentru a încerca să recucerească teritoriul ocupat de Rusia, dar oficialii ucraineni au indicat că câștigurile din jurul Bahmut nu semnalează că a început contraatacul mai amplu.

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a declarat că luptele grele au continuat în Bahmut și în împrejurimi și că ,,totul” este dificil acolo.

,,Rușii nu și-au schimbat obiectivele. Ei trimit trupe de asalt la periferia orașului Bahmut” , a scris ea pe Telegram.

Moscova, care și-a lansat invazia la scară largă a Ucrainei în urmă cu aproape 15 luni, vede Bahmut ca pe o treaptă pentru a ataca alte orașe ucrainene. Kievul a declarat anterior că menținerea apărării Bahmut permite armatei să își pregătească contraofensiva așteptată.

Citește și

Enrique Iglesias se retrage din festivalul muzical Tecate Emblema din cauza problemelor de sănătate. Anunțul făcut de artist

Prințul Andrew refuză să se mute din Royal Lodge: „Este îngrijorat că familia regală ar putea chiar să oprească utilitățile ca să-l scoată de acolo”

FOTO. Hailey Bieber se teme să aibă copii: „Plâng literalmente tot timpul, din cauza acestui lucru”

The post Armata ucraineană anunță primul succes al ofensivei la Bahmut appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Giubega Andrada

Previous post The Washington Post: În spatele uşilor închise, Zelenski planifică atacuri împotriva Rusiei, conform documentelor secrete postate de un militar american
Next post LIVE UPDATE. Rezultatele alegerilor din Turcia: Erdogan se menține pe primul loc în clasament