Anthony Fauci şi-a anunţat oficial retragerea din funcţia de director al Institutului de Boli Infecţioase din SUA

  • Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional privind Alergiile şi Bolile Infectioase din SUA (NIAID) şi consilier al preşedintelui Joseph Biden, a anunţat că se va retrage din funcţii în decembrie, după mai mult de 25 de ani de activitate în serviciul public.
  • În ultima perioadă, Anthony Fauci a fost şi consilier al preşedintelui Joseph Biden privind Situaţia Medicală, în contextul pandemiei, conform cotidianului The Washington Post.
  • Datorită contribuţiilor doctorului Fauci în materie de sănătate publică, au fost salvate vieţi aici, în Statele Unite, şi în întreaga lume”, a declarat preşedintele Joseph Biden.

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional privind Alergiile şi Bolile Infectioase din SUA (NIAID) şi consilier al preşedintelui Joseph Biden, a anunţat că se va retrage din funcţii în decembrie, după mai mult de 25 de ani de activitate în serviciul public.

Anunţ astăzi că voi demisiona din funcţiile de director al Institutului Naţional privind Alergiile şi Bolile Infectioase, de şef al Laboratorului de Imunoreglementare şi de consilier medical şef al preşedintelui Joe Biden. Voi renunţa la aceste funcţii în decembrie anul acesta pentru a continua un nou capitol al carierei mele”, a transmis dr. Anthony Fauci, într-un comunicat.

Anthony Fauci, în vârstă de 81 de ani, a condus Institutul Naţional privind Alergiile şi Bolile Infectioase (NIAID) din anul 1984. S-a alăturat iniţial Asociaţiei Institutelor Naţionale de Sănătate în 1968, imediat după ce încheiase perioada de rezidenţiat medical.

În ultima perioadă, Anthony Fauci a fost şi consilier al preşedintelui Joseph Biden privind Situaţia Medicală, în contextul pandemiei, conform cotidianului The Washington Post.

Anthony Fauci a catalogat pandemia de coronavirus drept una dintre cele mai mari provocări din cariera sa. A fost una dintre cele mai importante provocări cu care am fost nevoiţi să ne confruntăm şi cred că echipa mea şi cu mine – lăsăm istoria să judece – am avut o contribuţie majoră. Nu am făcut-o singuri, dar am avut un rol major în dezvoltarea de vaccinuri care au salvat milioane de vieţi”, a afirmat Fauci.

Datorită contribuţiilor doctorului Fauci în materie de sănătate publică, au fost salvate vieţi aici, în Statele Unite, şi în întreaga lume”, a declarat preşedintele Joseph Biden.

The post Anthony Fauci şi-a anunţat oficial retragerea din funcţia de director al Institutului de Boli Infecţioase din SUA appeared first on Aleph News.

Previous post BILANȚUL ZILEI. În jur 2.600 de noi cazuri de COVID şi 10 decese, raportate în ultimele 24 de ore
Next post Cum arată cea mai mare amenințare a umanității, potrivit inteligenței artificiale. Imaginile apocaliptice au devenit virale