ANM emite avertizare de ploi, vânt și descărcări electrice. Ce regiuni vor fi afectate

Cinci județe se află sub atenționare meteorologică de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.Cinci județe se află sub atenționare meteorologică de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

  • ANM emite avertizare de ploi, vânt și descărcări electrice pentru toată țara.
  • Temperatura maximă de luni va fi de 21-22 de grade, apoi valorile termice vor fi în scădere treptată, astfel că miercuri se vor înregistra 15-16 grade.
  • Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45-55 km/h.

ANM anunță că în intervalul 24 aprilie, ora 16 – 26 aprilie, ora 22, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. De asemenea, vor fi ploi cu caracter torențial și, pe alocuri, descărcări electrice și căderi de grindină.

Acestea se vor manifesta în seara zilei de luni și în noaptea de luni spre marți (24/25 aprilie) în jumătatea de vest a țării. Ulterior, marți, avertizarea se va extinde în mare parte din țară, iar miercuri îndeosebi în sud și est. Totodată, astfel de fenomene vor fi, în după-amiaza zilei de luni, pe arii restrânse în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte.

Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și mai ales în timpul după-amiezilor de marți și miercuri (25 și 26 aprilie) vor fi averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Cantitățile de apă vor fi în medie de 10-15 l/mp. Temperatura maximă de luni va fi de 21-22 de grade, apoi valorile termice vor fi în scădere treptată, astfel că miercuri se vor înregistra 15-16 grade. Temperaturile minime vor fi de 7-10 grade.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45-55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăși 70-80 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Citește și

The post ANM emite avertizare de ploi, vânt și descărcări electrice. Ce regiuni vor fi afectate appeared first on Aleph News.

Previous post Grevă în Germania. Zboruri anulate pe aeroporturile din Hamburg și Berlin
Next post Joe Biden și-a ales șeful de campanie pentru alegerile prezidențiale din 2024. Cine e Julie Chavez Rodriguez