Angajații de la finanțe protestează din nou, trezoreriile sunt închise. Boloș promite că salariile bugetarilor vor fi plătite

  • Angajații din direcțiile financiare din mai multe județe din țară au declanșat proteste vineri dimineața, exprimându-și nemulțumirea față de proiectul de Ordonanță de urgență care vizează reducerea cheltuielilor bugetare.
  • Blocul Național Sindical (BNS) a anunțat că protestele au loc în diverse zone, inclusiv în Ploiești, Piatra-Neamț, Iași, Satu Mare și Cluj.
  • Reprezentanții Sindicatelor din Finanțe de proiectul Ordonanței de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare.
  • Ministrul Marcel Boloș discută cu Sindicatele astăzi, la orele 13:00.

Angajații de la direcțiile financiare din mai multe județe din țară protestează, vineri dimineața, nemulțumiți de proiectul Ordonanței de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare.

Reprezentanții Blocului Național Sindical au anunțat că vineri dimineața sunt proteste în mai multe județe din țară.

„La această oră sunt în desfășurare mai multe proteste ale angajaților din direcțiile financiare din Ploiești, Piatra-Neamț și Iași”, a transmis BNS.

De asemenea, se protestează și în Satu Mare și Cluj.

Angajații au protestat și miercuri în mai multe județe și chiar la sediul Ministerului de Finanțe.

„Sunt mari șanse să apară proteste spontane necontrolabile, deoarece s-au acumulat frustrări foarte mari în cadrul Ministerului Finanțelor, nu neapărat legat de voucherele de vacanță sau de bani, ci e legat de sistem, de modul în care sunt tratați oamenii. A venit acum bomboana de pe colivă cu această ordonanță. În momentul în care noi încercam să le spunem că trebuie o grilă de salarizare separată, ne trebuie egalizarea salariilor în sistem, că avem oameni în același birou cu salarii diferite”, spunea Vasile Marica, liderul Sed Lex.

Sindicatele din finanțe declanșează proteste naționale. Sunt nemulțumiți de proiectul Ordonanței de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare, afirmând că pierd 700 de lei sau locurile de muncă.

Boloș: Protestul este îndreptăţit din punct de vedere al salarizării

Vineri, întrebat dacă toți angajații din sectorul bugetar își vor primi remunerațiile astăzi, chiar și în situația în care unele trezorerii sunt închise, ministrul Marcel Boloș a dat următorul răspuns: „În cursul acestei zile, vor fi efectuate 16.300 de plăți, însumând peste cinci miliarde de lei.”

Marcel Boloș consideră că protestul desfășurat de angajații din domeniul Finanțelor este justificat în ceea ce privește aspectul salarizării, având în vedere că există discrepanțe în grilele de salarizare. Cu toate acestea, el menționează că proiectul de ordonanță referitor la măsurile fiscal-bugetare nu va afecta negativ persoanele cu venituri mici.

„Impactul nu este atât de semnificativ încât să pună în dificultate bugetul de stat”

În ceea ce privește sursa de finanțare pentru creșterile salariale promise personalului din domeniul Finanțelor, Marcel Boloș a afirmat că „impactul nu este atât de semnificativ încât să pună în dificultate bugetul de stat”. El a subliniat, de asemenea, că este justificat ca angajații să-și exprime revendicările privind salarizarea, deoarece grilele de salarizare sunt în urmă și deoarece aceștia reprezintă instituția cea mai importantă a României.

Citește și:

The post Angajații de la finanțe protestează din nou, trezoreriile sunt închise. Boloș promite că salariile bugetarilor vor fi plătite appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Pirv Cosmin

Previous post Inflație de o cifră în luna iulie, Marcel Ciolacu este mândru / Biletele de avion s-au scumpit cu 44% în ultimul an
Next post Unde pleci în vacanța de Sfânta Maria? Muntele, printre preferințele românilor