Analiză: Câţi bani câştigă recenzorii implicaţi în Recensământul 2022

recensamantrecensamant

  • Cei aproape 20.000 de recenzori sunt plătiţi cu 7 lei per chestionar pentru recenzarea persoanei şi 3,5 lei per chestionar pentru recenzarea locuinţei.
  • Ei strâng strâng datele pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor.
  • Suma creşte cu 2 lei pentru recenzarea persoanei şi cu 1,5 lei pentru recenzarea locuinţei, dacă locuinţele alocate sunt împrăştiate în localitate, iar distanţele pe care trebuie să le parcurgă recenzorii sunt mai mari.

Cei aproape 20.000 de recenzori sunt plătiţi cu 7 lei per chestionar pentru recenzarea persoanei şi 3,5 lei per chestionar pentru recenzarea locuinţei. Ei strâng strâng datele pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor.

Suma creşte cu 2 lei pentru recenzarea persoanei şi cu 1,5 lei pentru recenzarea locuinţei, dacă locuinţele alocate sunt împrăştiate în localitate, iar distanţele pe care trebuie să le parcurgă recenzorii sunt mai mari. De asemenea, recenzorii şefi câştigă o sumă fixă de 6.000 lei pentru cele două luni de contractare a serviciilor, iar coordonatorii la nivel de localitate, oraş, municipiu câştigă între 4.500 şi 8.000 de lei. Recenzorii sunt plătiţi de primării, însă numai după validarea chestionarelor.

Institutul Naţional de Statistică (INS) estimează că numărul recenzorilor necesari pentru colectarea datelor pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor este de 20.000 de persoane, conform unui răspuns transmis de instituţie Ziarului Financiar. Recenzorii sunt plătiţi cu 7 lei/chestionar pentru recenzarea persoanei şi cu 3,5 lei / chestionar pentru recenzarea locuinţei.

„Institutul Naţional de Statistică a estimat că numărul total necesar al recenzorilor pentru cele 3.228 de UAT este de aproape 20.000. Însă, de recrutarea lor s-au ocupat şi se ocupă, conform obligaţiilor survenite din OUG 19/2020, art.34, alin. 3, lit. b), primăriile. Fiecare primărie are, probabil, o evidenţă a recenzorilor pe care i-a recrutat şi trimis la instruire. Aceste chestiuni nu ţin de Institutul Naţional de Statistică. Recenzorii sunt plătiţi de către primării, însă numai după validarea chestionarelor“, a transmis INS.

The post Analiză: Câţi bani câştigă recenzorii implicaţi în Recensământul 2022 appeared first on Aleph News.

Previous post Volodimir Zelenski spune că ONU şi Crucea Roşie trebuie să ia măsuri în urma atacului asupra închisorii din Doneţk
Next post VIDEO. România se află pe primul loc în UE în ceea ce privește traficul de persoane