Adrian Sârbu, la ŞTIU: Azi, AI este o revoluţie şi ea va fi folosită în primul rând în reaşezarea polilor puterii sau a teritoriilor de putere

  • AI este ceva bun doar pentru cei setaţi complet pe culoarul Puterii.
  • Războiul de azi se dă pe accesul la arme bazate pe inteligenţă artificială.
  • Arma inteligentă va fi arma care acţionează înaintea butonului nuclear.

Noi ne uităm la AI ăsta ca la ceva bun pentru toţi. Nu, e ceva bun pentru unii care sunt setaţi complet pe culoarul puterii. Spui de arme, păi chinezii aveau praful de puşcă, dar ei nu au făcut arma, ei au făcut artificii (…) nu au făcut din praful de puşcă o bază de putere, l-au folosit pentru entertainment. Mă întorc la AI şi spun: AI va fi adoptat instantaneu, instantaneu pentru noi, pentru că el, de fapt, a fost adoptat de acele structuri umane preocupate în menţinerea puterii, şi vorbim de America sau de schimbarea echilibrului de putere, şi vorbim de China”, a afirmat Adrian Sârbu, miercuri seară, la Ştiu, la Aleph News.

Trăim o revoluţie care va avea câştigători şi perdanţi

Noi trăim o revoluţie, chiar dacă acum nu trage nimeni pe stradă cu gloanţe. Gloanţele s-au terminat, sunt din trecut. Trăim o revoluţie care va avea câştigători şi perdanţi. Nu trăim vremuri cum am trăit până acum. Şi când spun până acum, noi, românii, ne referim în general la ultimii 30 de ani care au fost cei mai frumoşi şi mai uşori din viaţa noastră şi cei mai de carnaval. Uităm că părinţii şi strămoşii noştri nu au trăit astfel de vremuri. Deci, suntem într-o revoluţie şi depinde de noi dacă vom alege să câştigăm sau vom rămâne looseri”, a avertizat Adrian Sârbu.

Această revoluţie pune la îndoială status quo-ul

E vizat un status quo, un establishment. Şi establishmentul zilei de azi este că singurul care gândeşte pe pământul ăsta e omul. Ăsta este status quo-ul. Şi acum vine şi challenger-ul care este câinele, pisica sau chinezul, dotat cu o superinteligenţă şi cu supercalităţi care îl depăşesc pe omul Hofi, ale cărui principale valori sunt bunătatea, umorul, să zicem şi pariurile, berea, dragostea”, a punctat Adrian Sârbu.

Arma inteligentă va fi cea care acţionează înaintea butonului nuclear

Lupta pentru reaşezarea polilor sau a teritoriilor de putere la nivel global se duce pentru accesul la cea mai avansată tehnologie generatoare de arme bazate pe AI.

 Sunt foarte mulţi care spun că democraţia nu funcţionează. Cine sunt ăştia? Sunt cei care trăiesc în democraţie. Că aceia care trăiesc în comunismul chinezesc nu au dreptul să aibă aceste gânduri. Azi, AI este o revoluţie şi ea va fi folosită în primul rând în reaşezarea polilor puterii sau a teritoriilor de putere. (…) Eu te-am întrebat ce armă de AI poţi tu să inventezi care să-ţi dea supremaţie? Şi îţi spun eu. O armă de AI pe care o probezi în felul următor: mâine, Putin vrea să apese pe un buton, care nu e un buton, ci un şir de butoane, să dea drumul la o bombă nucleară tactică. Şi eu cred că arma de AI este acea armă care, de la butonul pe care îl apasă şi până la declanşarea rachetei, blochează procesul. Eu asta cred. Arma inteligentă va fi arma care acţionează înaintea butonului nuclear”, a explicat Adrian Sârbu.

The post Adrian Sârbu, la ŞTIU: Azi, AI este o revoluţie şi ea va fi folosită în primul rând în reaşezarea polilor puterii sau a teritoriilor de putere appeared first on Aleph News.

Previous post Noua strategie a Rusiei pentru recrutare. A lansat o reclamă video prin care cei interesați sunt invitați să demonstreze că sunt bărbați adevărați
Next post Aur pentru Andreea Ana la Campionatul European de Lupte de la Zagreb