Adrian Sârbu: America nu mai există pentru noi ca model fiindcă este înăuntrul nostru

  • Avem sentimentul că America nu mai este un model pentru că am luat de la ea valoarea supremă: libertatea în democraţie.
  • Trăim în România de azi pentru că a existat înaintea noastră America şi pentru că există America.
  • Dacă vrem să fim respectuoşi cu timpurile pe care le trăim şi cu noi, ar trebui să sărbătorim Ziua Naţională a Americii.

Avem sentimentul că America nu mai este un model pentru că am luat de la ea valoarea supremă: libertatea în democraţie.

,,America e un miracol. Miracolul ăsta s-a născut acum 247 de ani (…) în America şi s-a întors către noi şi ne-a iluminat. A iluminat întâi Europa pe care America a eliberat-o de două ori (…) şi spre norocul nostru s-a întors şi în România. (…)

Suprema valoare pe care ne-a dat-o America este libertatea în democraţie şi de aceea noi astăzi avem sentimentul că America nu mai există pentru noi ca model. De ce? Pentru că este înăuntrul nostru. (…)

De ce am am avut norocul să pot aduce America în România? Pentru că am avut înainte o revoluţie. Dacă nu aveam revoluţie şi dacă tu nu te-ai fi născut şi nu ai fi trăit după această revoluţie, îţi garantez că, la întrebarea: unde vrei să trăieşti pe 4 iulie 2023, ai fi spus în America. (…)

Nu vrem să plecăm acolo pentru că avem norocul să trăim într-o Românie care are cam de toate pentru că a existat înaintea noastră America şi pentru că există America. (…)

Aţi aflat de vreo poveste, de vreun personaj, un român, un copil, o şcoală care s-a dus fie la un monument american, fie chiar la bazele militare de la Turda, Cincu, Kogălniceanu să bată la uşă şi să spună: John, am venit să-ţi mulţumesc? (…)

Astăzi avem Ziua naţională la 1 decembrie şi nu la 23 august, pentru că a existat ziua de 4 iulie acum 247 de ani, (…) Dacă vrem să fim respectuoşi pentru timpurile astea şi pentru noi, ar trebui să avem trei sărbători naţionale (Ziua României, Ziua Americii, Ziua Europei) că tot ne plac nouă, românilor, multe Rusalii, multe Înălţări (…)” .

Citește și

Cocaină la Casa Albă. Serviciile Secrete ale SUA cercetează prezența drogurilor la reședința lui Joe Biden

Adrian Sârbu: Cea mai importantă reformă pe care a guvernat-o Eduard Hellvig este reforma tăcerii

Păsările pot „divorța” din cauza promiscuității sau a perioadelor lungi de separare

The post Adrian Sârbu: America nu mai există pentru noi ca model fiindcă este înăuntrul nostru appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Giubega Andrada

Previous post Adrian Sârbu: Cea mai importantă reformă pe care a guvernat-o Eduard Hellvig este reforma tăcerii
Next post VIDEO. Lucrările la arena sferică din Las Vegas au fost finalizate, iar exteriorul său a fost aprins pentru prima dată