A atins borna de 1 miliard de dolari la încasări. Filmul care de trei săptămâni domină box office-ul american

  • „The Super Mario Bros. Movie” este în prezent cel mai vizionat film din 2023.
  • Niciun alt film lansat în acest an nu a încasat nici măcar 500 de milioane de dolari la nivel mondial.
  • Acțiunile Nintendo au crescut cu aproximativ 6% de la premiera filmului, dar au rămas stabile de la începutul anului.

The Super Mario Bros. Movie” a depășit duminică suma de 1 miliard de dolari încasări estimate la box-office la nivel mondial, fiind primul film care a reușit acest lucru în 2023, scrie WSJ.

Până duminică, filmul a avut încasări de 490 de milioane de dolari pe plan intern și 532 de milioane de dolari pe plan internațional. Doar cinci filme au depășit pragul de un miliard de dolari de la debutul pandemiei, potrivit Box Office Mojo: Avatar: Calea apei” , Spider-Man: No Way Home” , „Top Gun: Maverick” și Jurassic World: Dominion”.

Cifrele arată că cinefilii se întorc în sălile de cinema, dar încă nu în numărul de dinainte de COVID-19. Nouă filme au depășit pragul de un miliard de dolari numai în 2019.

În total, 52 de filme au avut încasări de peste 1 miliard de dolari la nivel mondial. Cifrele de box-office nu sunt ajustate în funcție de inflație.

Filmul animat Mario, o colaborare între compania japoneză de jocuri video Nintendo Co. , Universal Pictures a Comcast Corp. și grupul său de animație Illumination, a avut încasări de 377 de milioane de dolari în weekendul de deschidere, cea mai mare sumă înregistrată vreodată la nivel global pentru un titlu animat. Este al 10-lea film de animație care depășește pragul de un miliard de dolari la nivel mondial.

Filmul, clasificat PG, împărtășește povestea de fundal a instalatorilor din Brooklyn Mario și Luigi, care au apărut în zeci de jocuri video. Acesta a condus box office-ul intern în fiecare weekend de la lansarea sa pe 5 aprilie.

Niciun alt film lansat în acest an nu a încasat nici măcar 500 de milioane de dolari la nivel mondial, potrivit Box Office Mojo. Ant-Man and the Wasp”: Quantumania” și „John Wick: Chapter 4″ au depășit fiecare 400 de milioane de dolari.

Acțiunile Nintendo, editorul popularelor jocuri video Mario, au crescut cu aproximativ 6% de la premiera filmului, dar au rămas stabile de la începutul anului.

Citește și

Suedia construiește prima autostradă electrificată din lume: Mașinile electrice se încarcă în timpul mersului

„Imunitatea suverană” a Regelui Charles al III-lea. Care sunt legile de care este scutit monarhul

VIDEO. Imagini spectaculoase au fost surprinse în Parcul Național Piatra Craiului cu un cocoș de munte în căutarea unui partener

The post A atins borna de 1 miliard de dolari la încasări. Filmul care de trei săptămâni domină box office-ul american appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Giubega Andrada

Previous post FOTO. Cum ar fi arătat Genghis Khan, Napoleon Bonaparte sau Bob Marley dacă și-ar fi făcut selfie-uri
Next post Vremea 1 – 14 mai 2023. Val de ploi, grindină și vijelii, de la mijlocul săptămânii