5000 de soldați americani din celebra Divizie 101 Aeropurtată au fost dislocați în România

  • Pentru prima oară după Al Doilea Război Mondial, Brigada Americană Aero-purtată a venit în Europa și a efectuat primul exercițiu militar, ca răspuns la invazia rusă din Ucraina.
  • A fost o adevărată desfășurare de forțe. Mii de soldați români și americani au simulat un atac în toată regula, cu avioane și elicoptere de luptă, tancuri și arme de foc.
  • La eveniment a participat și premierul Nicolae Ciucă.

Pentru prima oară după Al Doilea Război Mondial, Brigada Americană Aero-purtată a venit în Europa și a efectuat primul exercițiu militar, ca răspuns la invazia rusă din Ucraina.

A fost o adevărată desfășurare de forțe. Mii de soldați români și americani au simulat un atac în toată regula, cu avioane și elicoptere de luptă, tancuri și arme de foc. La eveniment a participat și premierul Nicolae Ciucă.

Cinci mii de soldați ai Diviziei 101 Aeropurtate vor fi găzduiți la Baza Aeriană Kogălniceanu care le va servi drept principal centru operațional în următoarele luni.

Trupele americane din celebra Divizie au fost dislocate în România în urma deciziilor Summit-ului de la Madrid. Într-un discurs adresat oficialilor și soldaților, generalul-maior JP McGee a spus că unitatea sa este cea mai apropiată forță militară americană de conflict de zona de război.

Suntem doar la câteva sute de kilometri distanță de luptele care răsună astăzi în Herson, Ucraina, ceea ce ne face cea mai avansată forță dislocată din cadrul forțelor militare ale Statelor Unite.

The post 5000 de soldați americani din celebra Divizie 101 Aeropurtată au fost dislocați în România appeared first on Aleph News.

Previous post Volodimir Zelenski cere recunoașterea Rusiei ca stat terorist după ce rușii au ucis 40 de prizonieri de război ucraineni
Next post Vladimir Putin atacă instituţiile municipale. O şcoală din Nikopol a fost afectată