SUA vor anunţa un nou ajutor militar de trei miliarde de dolari pentru Ucraina

BidenBiden

  • Administraţia Joseph Biden pregăteşte asistenţă în materie de securitate pe termen mediu şi lung pentru Ucraina, în valoare de trei miliarde de dolari.
  • Noul plan de asistenţă militară, oferit în cadrul Iniţiativei de Securitate pentru Ucraina, ar urma să fie anunţat oficial miercuri.
  • De la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie 2022, asistenţa americană s-a concentrat pe necesităţile imediate ale armatei ucrainene.

Administraţia Joseph Biden pregăteşte asistenţă în materie de securitate pe termen mediu şi lung pentru Ucraina, în valoare de trei miliarde de dolari, afirmă oficiali de la Washington citaţi de agenţia The Associated Press.

Noul plan de asistenţă militară, oferit în cadrul Iniţiativei de Securitate pentru Ucraina, ar urma să fie anunţat oficial miercuri, fiind destinat programelor de instruire şi dotare a militarilor ucraineni pentru următorii ani.

Spre deosebire de tranşele anterioare, noile fonduri au rolul de a ajuta Ucraina să îşi consolideze poziţia de apărare pe termen mediu şi lung, au declarat oficiali americani, sub protecţia anonimatului.

Valoarea susţinerii militare acordate de Washington Kievului a depăşit 10,5 miliarde de dolari de la începerea mandatului Administraţiei Joseph Biden, în ianuarie 2021. De la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie 2022, asistenţa americană s-a concentrat pe necesităţile imediate ale armatei ucrainene.

The post SUA vor anunţa un nou ajutor militar de trei miliarde de dolari pentru Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Telescopul spațial James Webb al NASA a surprins imagini uimitoare ale planetei Jupiter
Next post Spătaru: La nivel european vorbim de situații clare de recesiune, România nu poate fi izolată