Social media îți poate spune multe despre sănătatea mintală a unui titular de cont
- Un nou studiu arată că social media poate reflecta problemele cu care ne confruntăm.
- Starea mentală a copiilor poate fi urmărită prin ceea ce distribuie pe conturile lor.
- Studiul spune că vizitele la psiholog ar putea fi înlocuite cu rețele sociale.
Rețelele de socializare îți pot da foarte multe informații despre sănătatea psihică a celui care deține un cont. O arată un nou studiu al Institutului de Psihologie al Academiei Chineze.
În timp ce unii părinți se gândesc cum să le restricționeze accesul copiilor la internet, studiul arată că rețelele online pot fi chiar un instrument prin care ei pot detecta starea copiilor, cu ce se confruntă sau
dacă se simt triști prin ceea ce distribuie și mesajele pe care le transmit prin postările lor.
Radu Leca, psiholog: „Se merge pe următoarea idee: pot oare platformele de socializare să influențeze în mod real comportamentul adolescentului și/sau al tânărului adult? Iar răspunsul este unul simplu și extrem de banal: Da.
Anxietate, depresie, tulburare obsesiv-compulsivă, stres post-traumatic, toate aceste elemente vin din interiorul platformelor de socializare. Noțiunea de bine superior al adolescentului sau al tânărului adult favorizat de părinții prezenți în viața lor este doar o iluzie. „
După toate postările care îți pot da de bănuit, dacă îți făceai iluzii că vizitele la psiholog ar putea fi înlocuite atât de ușor și la un click distanță, Radu Leca, medic psiholog, ne atrage atenția asupra efectelor negative ale rețelelor de socializare asupra tuturor utilizatorilor. De fapt, platformele sociale sunt punctul de plecare- ale acestor tulburări cu care copilul sau tânărul adult se confruntă.
Ana Măiță, părinte: „Cred că sănătatea mintală a copiilor nostri ar trebui să înceapă în offline. În offline mă refer la tot ce ține de construirea unei relații sănătoase, de încrdere între părinți și copii. Singurele momente când se ascund de părinții lor sunt acelea în care au impresia că ar fi certați sau judecați. Din păcate în punctul ăla nu prea se mai pot face multe lucruri. Ai nevoie de ajutorul unui specialist.
Relația părinte-copil trebuie construită înainte de a intra în contact cu platformele de socializare. O relație strânsă și de încredere cu copilul tău te va duce mai aproape și de sănătatea lui mintală.
The post Social media îți poate spune multe despre sănătatea mintală a unui titular de cont appeared first on Aleph News.