Simona Halep o întâlneşte azi în semifinale de la WTA Toronto pe Jessica Pegula

Aliaksandra Sasnovic a eliminat-o pe Simona Halep (17 WTA) la Indian Wells.Aliaksandra Sasnovic a eliminat-o pe Simona Halep (17 WTA) la Indian Wells.

  • Meciul Simona Halep – Jessica Pegula începe la ora 20:00. 
  • Clasarea între primele 10 jucătoare ale lumii ar fi un beneficiu uriaş pentru Simona Halep în vederea turneului de la US OpenMeciul Simona Halep – Jessica Pegula începe la ora 20:00. 
  • Pegula este favorită 7 la Toronto şi provine dintr-o familie bogată, tatăl său fiind miliardar în dolari.

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) o întâlneşte azi în semifinale de la WTA Toronto pe Jessica Pegula (28 de ani, 7 WTA), meci cu o miză uriaşă pentru sportiva din Constanţa.

Meciul Simona Halep – Jessica Pegula începe la ora 20:00. Simona Halep are şansa să îşi îndeplinească unul dintre obiective: revenirea în top 10 WTA.

Românca a început turneul de la Toronto ca favorită numărul 15, iar datorită accederii în semifinale se află pe locul 13 într-un clasament live, cu 2.705 puncte. O calificare în finală ar duce-o pe Simona la 2.940 de puncte, ceea ce ar face-o să urce din nou în top 10, pe locul 9.

Simona nu s-a mai aflat între primele jucătoare ale lunii din august 2021. În ultimul an, cea mai slabă clasare a Simonei a fost locul 27 (februarie 2022), în timp ce acum se află pe cel mai bun loc.

Dacă va cuceri turneul canadian, Simona va urca pe locul 6 WTA, cu 3,255 de puncte, depăşind jucătoare precum Aryna Sabalenka, Garbine Muguruza, Belinca Bencic sau Emma Răducanu.

Clasarea între primele 10 jucătoare ale lumii ar fi un beneficiu uriaş pentru Simona Halep în vederea turneului de la US Open (29 august – 11 septembrie), ultimul de Grand Slam al anului.

Duel ratat în 2021

Astfel, dacă Halep se va afla cât mai sus pe lista capilor de serie, ea va avea un traseu mai uşor în primele runde, evitând la început jucătoarele periculoase.

Atingerea semifinalelor i-a asigurat Simonei Halep depăşirea bornei de 40.000.000 de dolari din tenis. Înainte de startul competiţiei, Halep obţinuse din tenis suma de 39.667.397$.

Trecerea de sferturile de finală i-a asigurat 61.300$, iar semifinalele îi aduc 133.400$. Pentru finală, premiul este de 259.100$.

Pegula este favorită 7 la Toronto şi provine dintr-o familie bogată, tatăl său fiind miliardar în dolari. Cele două nu s-au mai înfruntat. Ar fi trebuit să se dueleze la Cincinnati, în 2021, dar românca a abandonat, iar Pegula a mers mai departe fără luptă.

The post Simona Halep o întâlneşte azi în semifinale de la WTA Toronto pe Jessica Pegula appeared first on Aleph News.

Previous post Samsung a lansat, săptămâna aceasta, noua generație de telefoane pliabile, Fold4 și Flip4
Next post David Popovici atinge un nou record! A stabilit cel mai bun timp din istorie la 100 m liber