Încă o companie românească dispare de pe piaţă, fiind cumpărată de un gigant străin care vrea să se extindă pe piaţa din ţara noastră

Trei muncitori ai unei societati de constructii, muncesc, miercuri 21 septembrie, la consolidarea unei cladiri afectate de cutremure, in centrul Bucurestiului, zona cu cele mai multe cladiri cu grad mare de pericol de prabusire.Trei muncitori ai unei societati de constructii, muncesc, miercuri 21 septembrie, la consolidarea unei cladiri afectate de cutremure, in centrul Bucurestiului, zona cu cele mai multe cladiri cu grad mare de pericol de prabusire.

  • Holcim România, cel mai mare pro­ducător de materiale de construcţii a anunţat vineri că a achiziţionat General Beton România.
  • General Beton România a raportat la finalul anului trecut o cifră de afaceri de aproximativ 33 de milioane de euro şi are aproximativ 160 de angajaţi.
  • Grupul elveţian Holcim, care, prin subsidiara locală, este cel mai mare producător de materiale de construcţii din România, şi-a majorat în 2021 cifra de afaceri cu 8%.

Holcim România, cea mai mare companie pro­ducătoare de materiale de construcţii din România după cifra de afaceri, activă în fa­bricarea cimentului, a anunţat vineri că a achiziţionat General Beton România, jucător local din piaţa producerii şi comercializării de betoane.

Tranzacţia a primit aprobarea autorităţii de concurenţă din România.

„Investim atât în extinderea operaţiunilor noastre, prin achiziţia General Beton, dar şi în creşterea capacităţilor de producţie existente prin investiţii majore în fabricile Holcim şi Somaco. Ca parte a angajamentului „Net Zero”, avem aprobate proiecte care vizează producerea de energie verde, reducerea emisiilor de CO2, precum şi creşterea gradului de valorificare energetică a deşeurilor drept combustibili alternativi în fabricile noastre de ciment”, spune Bogdan Dobre, CEO Holcim România & Market Head Moldova.

General Beton România a raportat la finalul anului trecut o cifră de afaceri de aproximativ 33 de milioane de euro şi are aproximativ 160 de angajaţi. Compania a înfiinţat prima staţie de betoane în Timişoara, în anul 1998, fiind vorba despre o staţie ecologică, o noutate pentru zonă la acel moment.

Ulterior, şi-a continuat extinderea staţiilor până la opt unităţi în prezent, în principalele oraşe din ţară, şi consolidarea portofoliului de produse.

Grupul elveţian Holcim, este cea mai mare companie de materiale de construcţii din România

În urma tranzacţiei, reţeaua de staţii de betoane Holcim România va ajunge la 27 unităţi localizate în judeţele Arad, Constanţa, Iaşi, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Ploieşti, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara.

Grupul elveţian Holcim, care, prin subsidiara locală, este cel mai mare producător de materiale de construcţii din România, şi-a majorat în 2021 cifra de afaceri cu 8% faţă de anul precedent, până la 1,7 miliarde de lei, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Profitul a fost şi el în urcare, la 317,6 milioane de lei, plus 13%, doar numărul de angajaţi fiind în uşoară scădere, de la 790 în 2021 la 781 anul trecut.

Holcim este o companie care face parte din grupul LafargeHolcim, format în 2015 în urma unui proces de fuziune prin schimb de acţiuni, care a creat cel mai mare producător de ciment din lume.

The post Încă o companie românească dispare de pe piaţă, fiind cumpărată de un gigant străin care vrea să se extindă pe piaţa din ţara noastră appeared first on Aleph News.

Previous post Jurnalistă laureată a premiului Nobel pentru Pace, condamnată pentru calomnie cibernetică
Next post 8 lucruri pe care ar trebui să le știi despre cancer și modul în care se dezvoltă. Zahărul și alimentele prăjite, „complici” ai acestei boli