Hai afară la-nvățare! O școala din Iași demarează un proiect prin care se dorește reducerea abandonului școlar

scoalascoala

  • O școală din Iași și-a mutat orele afară, ca să reducă abandonul școlar.
  • 238 de elevi de la școala „Ion Ghica” vor învăța afară.
  • Proiectul durează 15 luni, 350.000 de euro sunt investiți.

De ziua educației, profesorii din Iași au găsit metoda perfectă prin care să nu mai chiulească elevii – îi scot ei afară din școală.

„Hai afară la-nvăţare!” e proiectul prin care directorul școlii gimnaziale „Ion Ghica” , din Iași, vrea să îi convingă pe cei 230 de elevi – care provin din medii vulnerabile – să nu abandoneze cursurile. Orele de matematică, română și sport vor fi mutate în curtea școlii, iar elevii vor învăța despre natură… în natură. Proiectul durează 15 luni – a început în octombrie și se termină în decembrie anul acesta. Peste 350.000 de euro sunt investiți în program.

Atenția este mutată spre Iași și când e vorba de profesorii de religie. Preoții dau dezlegare la post. Ca să poată să le predea elevilor, profesorii trebuie să treacă printr-un interviu organizat de Arhiepiscopie. Candidații trebuie să îi trimită Mitropolitului Moldovei și Bucovinei o scrisoare de intenție, prin care să îl convingă că au talent și că merită postul. În cazul în care profesorii nu sunt preoți, ei trebuie să vină și cu o recomandare de la duhovnic. Să știe toată lumea cine… îl recomandă.

The post Hai afară la-nvățare! O școala din Iași demarează un proiect prin care se dorește reducerea abandonului școlar appeared first on Aleph News.

Previous post Mica Unire, marea huiduială! Ciolacu nu s-a supărat nici de fluierături: „Eu chiar vă iubesc”
Next post LIVE UPDATE. 336 zile de invazie. NYT: Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valerii Zaluznîi, a donat armatei un milion de dolari din moștenirea sa